Hem

Härjedalsliljan
Historia
Trä
Metall
Galleri

Varukorg

 

Id.2110

Id.2120

Id.2130

 

Id.2121

Id.2122

Id. 2143

 

Id.2210

Id.2220

Id.2230

 

Id.2221

Id.2222

Id. 2243

Våra Härjedalsliljor i metall gjuts styckevis i sand, i genuin, uråldrig hantverkstradition. Gjutgods är i högsta grad levande material, vare sig det gäller mässing eller brons – de två legeringar vi använder oss av. Härjedalsliljans ansikte förändras efter ljusets skiftningar och årstidernas växlingar – tilltalande för den som söker ett mera strikt och sobert alternativ än den färgsprakande, allmogemålade trävarianten.

De metallrena Härjedalsliljorna får med tiden en individuell patina, formad av förhållandena på den plats där den är uppsatt. Med hjälp av hantverksmässig oxidering, kan man nå mera styrda effekter. Vår modell i försilvrad brons är den mest exklusiva. I alla tider har människan fascinerats av silvrets sätt att återspegla ljus – i synnerhet eldsljus.

Härjedalsliljan i metall pryder varje förstukvist eller barfred, men passar också som prydnad på gravvårdar, grindar eller brevlådor. Den som får Härjedalsliljan som pris i en idrottstävling, vare sig det gäller ”guld”, silver eller brons, glömmer aldrig Härjedalen.

Välj modell till vänster.